Saras vardag
JUN
09
2024

Hej! Det fina sommarvädret vi hade i maj är som bortblåst. Nu är det kallt, åskoväder och storm. Den här helgen anordnade Kungälv tävling inne på Åby och det var både hällregn, hagel, åska, storm och till och med lite sol emellanåt. 
Jag åkte dit i fredags med Bill och hoppade en 120cm bedömning A. Förra starten vi gjorde i Halmstad var när vi gick omkull efter ett hinder i 130cm, så för bådas självförtroende ändrade jag den här helgen till 120cm och 125cm och hoppades på bra känsla och att vi skulle hålla oss på benen. Det gick jättebra i fredags och han hoppade en fin, felfri runda, så det var skönt :) Det var uppehåll när vi red fram, och precis när vi får startsignal känner jag dropparna. Bara lätt duggregn, så det var inget som störde, men så fort vi kom ut från banan öppnade sig himlen och det var som att någon stod och hällde en hink vatten över oss. Travade bort till stallarna och tog skydd under taket. Det är ju helt öppet vid tävlingsbanan och ingenstans att gömma sig i ovädret. Tyckte verkligen synd om de som red i den skuren.




Igår åkte jag in med Marco och hoppade 130cm. Regnade när vi värmde upp men det var lätt regn så vi klarade oss bra även den här gången. Marco kändes jättefin, men vi fick tyvärr ner hinder nummer två. Det var en tidshoppning, men eftersom vi fick ett så tidigt nedslag red vi bara en lugn runda och han kändes väldigt fin och hoppade bra, så det var kul :)




Idag åkte vi först in med Bill för att hoppa 125cm. Var uppehåll när vi började hoppa fram, men sedan kom det regn och rejäl blåst, så det regnade på tvären och Bill ville, förståeligt, bara ställa sig med rumpan mot vinden. Som tur var avtog det hyfsat snabbt och vi kunde fortsätta värma upp och sedan gå in på banan. Bill hoppade superbra och gjorde verkligen en fin runda i 125cm. Tyvärr var han inte med mig ordentligt i svängen till näst sista, en kombination, och sprang istället på sidan. Så synd, det kändes verkligen som om vi hade en riktigt bra runda på gång. Han är ju inte jättesnabb, men den här gången fick jag till svängarna (förutom den näst sista då, attans..) och kunde samtidigt hålla en bra galopp. Kändes i alla fall riktigt bra och skönt med två bra rundor efter förra tävlingen :)




Åkte sedan hem med Bill och gjorde i ordning Marco. Så skönt när det är nära så vi kan åka hem mellan klasserna och hästarna slipper stå på släpet :) Marco skulle avsluta helgen med att gå 135cm. När vi kom tillbaka till tävlingsplatsen började det vräka ner, hagla och det kom en blixt och en åskknall. Vi satt kvar i bilen och väntade ut det och som tur var drog det över och det kom till och med sol. Lastade ut och började värma upp. Istället för regn blev det världens storm. Hindren inne på banan blåste omkull kors och tvärs, trots att de hade tunga sandsäckar på hinderstöden. Så fort de hade byggt upp så blåste ett annat hinder ner. Var otrolig blåst ett tag, trodde nästan de skulle behöva pausa klassen. Eller ja, det blev ju en ofrivillig paus när de höll på att bygga upp alla hinder. Marco hoppade i alla fall jättebra i blåsten, men tyvärr fick vi en pytteliten touch med ett bakben på ettan, så den trillade i backen. Tråkigt, men i övrigt en bra runda och bra hoppning :) Så det blev tyvärr stolpe ut den här helgen, men så är det. Ibland går det jättebra, ibland bra och ibland mindre bra :) Huvudsaken är att hästarna kändes fina!




Som vanligt kan ni följa mig på Instagram - aamaziingsara - för fler uppdateringar :) 


Läst 16708 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.