Saras vardag

Hej! Efter förra inlägget drog utomhussäsongen igång. Så härligt! Hoppträningarna för Amanda blev utomhus i fina paddocken hos Lerbergs Equestrian. Både Bill och Marco kändes fina på utebanan, men Marco var otroligt pigg de första gångerna utomhus, men nu har han taggat ner lite.

Första tävlingen utomhus blev inne på Åby när Nääs arrangerade. Bill gick 125cm och Marco 135cm. Bill slog till med en kanonrunda och var felfri och blev 5:a. Även Marco gjorde en superfin runda i 135cm men sista bommen föll. Rackarns! 





Två veckor senare var det tävling på Åby igen. Då gick båda grabbarna 130cm och de gjorde varsin jättefin runda men med ett ner var. 





Igår var det tävling igen, den här gången i Halmstad. Det blev en dramatisk dag. Båda hoppade 130cm och jag hade Bill först. Han kändes superfin och hoppade bra, men i landningen efter hinder sex går vi omkull! Vet inte vad som hände, men det blev en störtdykning ner i sanden. Funderade på om han hade fastnat i martingalen först, men utrustningen var hel, så det borde inte vara det. Sjukt läskigt i alla fall, men vi båda mår bra och jag har varit ute och ridit på Bill idag och han känns helt som vanligt, så det är det allra viktigaste! Han ska få åka till Vivi på Svensk Hästrehab i eftermiddag ändå och få lite go PEMF, djupvåg och massage :)

Direkt efter vurpan och vi hade kollat så Bill var okej så var det dags för Marco. Jag var sist med honom i klassen, så tänkte att jag hoppar fram och ser hur det känns, och känner jag mig osäker så startar jag inte. Men han kändes riktigt fin på framhoppningen, så då tänkte jag att då går vi in på banan och tar ett hinder i taget. Får jag hjärnspöken är det bara att utgå så jag inte ger honom en dålig runda. Men Marco var i toppform och allt kändes jättebra, så vi slutförde hela banan och vilken revansch det blev. Felfritt och SEGER! En otrolig känsla efter vad som hade hänt tidigare! Dessutom Marcos första vinst sedan vi började tävla igen efter skadan, så det betydde ju så klart extra mycket! Segertäcke och många fina hederspriser. Tack!





Som ni ser i rubriken så står det "Såld häst", och det är faktiskt så att vi har sålt Ratzia. Mamma har pratat om det lite till och från, och hon har bara varit hennes skogsmullehäst nu det senaste då hon har tappat suget och lägger mer tid på att träna och tävla med Zelma (hunden). Mamma la ut henne på annons och intresset var stort direkt! En tjej, några år äldre än mig, och hennes mamma kom och tittade på Ratzia och förälskade sig direkt. Tjejen ska ha henne som läromästare och hoppa och rida lite dressyr och bara ha det roligt och mamman kommer också rida henne och tömköra. Så mamma åkte och lämnade Ratzia i lördags och jag tror detta kommer bli toppenbra. Nu får hon göra lite roliga saker igen och att vara läromästare kommer hon vara fantastisk på, finns ju ingen häst som är så snäll och modig. Vi fick hem henne som sexåring och då hade hon i princip inte gjort någonting mer än någon pay & jump för över ett år sedan. Utbildade henne hela vägen upp till 140cm och hon tog mängder med placeringar och vinster i 130cm och även placeringar i 135cm. Vann DM i hoppning och tog även flera placeringar i dressyr. Många roliga minnen! Tack för det Ratzia <3


Läst 33746 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.