Main article image

Bild från prisuttdelning EM 2005, Blenheim Palace. Pressfoto: Kit Houghton

16 okt

Storbritannien tar arrangörstiteln för EM i fälttävlan

Redaktion Hippson

Redaktion Hippson

Vid senaste Europamästerskapet 2023 i Frankrike vann Storbritannien lagguld. Nästa år får de rida på hemmaplan, Blenheim Palace är åter redo att välkomna kontinentens största namn.

Main article image

Foto: Tomas Holcbecher/Adobe Stock

16 okt

I fokus: Tävling på lika villkor?

Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman

Ridsporten har länge hyllats som en av de mest jämställda idrotterna i världen. Det är en sport där kvinnor och män tävlar på lika villkor, sida vid sida. Men hur ser det egentligen ut på de allra högsta nivåerna? En närmare titt på statistiken från den internationella ridsportförbundet, FEI, rankningar för 2023 avslöjar intressanta insikter om könsfördelningen i hoppsportens toppskikt.

15 okt

En hästgård med havet som granne

Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman

Vid Nyköping, bara en timme från Stockholm, ligger Örstigsnäs 1 - en välbevarad hästgård med anor och modern charm. Med omfattande faciliteter erbjuder gården möjligheter för såväl hästentusiaster som entreprenörer och familjer som söker ett lantligt boende nära staden.

Main article image

Foto: Tess Andrén och Ida Lindemann

15 okt

Krönika: Måste dressyren se perfekt ut?

Ida Lindemann

Ida Lindemann

Sociala medier har blivit en arena för hård kritik mot dressyrryttare, där bilder granskas i detalj. Samtidigt kämpar ryttarna med en press att visa upp perfektion, i en sport som sällan är så felfri som den framställs. I detta klimat blir det allt svårare att föra en konstruktiv dialog om utvecklingen av dressyren.

Main article image

Arkivfoto: Tomas Holcbecher och Jennie Börs

15 okt

Säsongspremiär för världscupen och GCT-final – här är veckans tävlingar

Jennie Börs

Jennie Börs

Det väntas säsongspremiär i både hoppning och dressyr – dessutom rids finalen av Global Champions Tour. Därtill representerar sju unga fälttävlanshästar SWB i samband med unghäst-VM. Här är listan över veckan internationella tävlingar med svensk deltagande.