Main article image

Petronella Andersson var bäst av svenskarna i dagens klass. Arkivfoto med hästen Castres van de Begijnakker Z: Holcbecher

Nyheter

8 jun

Petronella Andersson fortsätter leverera – trea i Grand Prix

Ida Lindemann

Ida Lindemann

Förmiddagen bjöd på spännande hoppning i La Baule – en Grand Prix med en något ovanlig bedömning. Det hindrade inte Petronella Andersson som var snabb och felfri och knep tredjeplatsen.

Main article image

Malin Baryard-Johnsson och H&M Indiana tog två placeringar igårkväll. Arkivfoto: Holcbecher

Nyheter

8 jun

Lagvinst för Malin i Global Champions League

Ida Lindemann

Ida Lindemann

Under gårdagskvällen gick andra omgången av Global Champions League där två svenska lag startade. Malin Baryard-Johnsson och Indiana presterade på topp och levererade en felfri runda. Laget Stockholm Hearts vann omgången och dessutom plockade Malin en individuell placering.

Main article image

Foto: Adobe Stock / Goran Olofsson Göteborgs universitet.

Nyheter

8 jun

Debatten om viktgräns på ridskolor – från psykologens perspektiv

Clara Wallin

Clara Wallin

Enligt Carolina Lunde, professor i psykologi, kan viktgränser på ridskolor öka stress och osäkerhet hos ungdomar. Hon menar att individuella bedömningar istället kan skapa en tryggare miljö för unga ryttare.

Main article image

Kunskap

8 jun

Träna precision och sidvärtsrörelser med bommar

Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman

Att rida sidvärts mellan bommar, eller över bom, förekommer ofta på WE-banorna. Mia Säwe tipsar om en övning där du kan träna på det – och väldigt mycket annat! Allt du behöver är åtta bommar.

Main article image

Reportage

7 jun

Anatomi på agendan: "En hovslagare måste kunna mycket mer än att sko"

Jennie Börs

Jennie Börs

Stig Haga menar att man aldrig blir färdiglärd som hovslagare. Han berättar om sitt brinnande engagemang för att utbilda andra hovslagare, vikten av att kunna tillräckligt om hästens anatomi i sitt yrke och varför "felskodd" inte är ett ord i hans vokabulär.