Main article image

Ulrika Backan rider varmblodstravaren Valparaiso, skolhäst på Wången. Foto: Wången

14 okt

Omskola travhästar – ny utbildning för instruktörer

Clara Wallin

Clara Wallin

Wången lanserar en kurs för instruktörer med fokus på omskolning av travhästar. Kursen kombinerar teori och praktik för att skapa välmående hästar efter tävlingskarriären.

Main article image

Foto: Genrebild/Adobe stock

14 okt

Osäkert underlag stoppade tävlingar i Luleå

Sofie Anglerfjord

Sofie Anglerfjord

Ännu en hopptävling ställdes in i Luleå då underlaget i ett av ridhusen anses osäkert att vistas på. Det gick ut över en stor mängd barn och ungdomar och påverkar hela Luleå ryttarförenings verksamhet, rapporterar P4 Norrbotten.

Main article image

Arkivfoto: Adobe Stock

14 okt

Delta i forskningsprojekt om hur hästar uttrycker känslor

Jennie Börs

Jennie Börs

En forskargrupp vill identifiera beteendesignaler och ansiktsuttryck som avslöjar hur hästar känner under interaktion med människor. Nu söker de människor som vill bidra till studien.

Main article image

Foto: Privat

14 okt

"Jag såg saker som gick emot allt jag stod för"

Clara Wallin

Clara Wallin

Clara Norling följde sin stora dröm och flyttade till Nederländerna för att jobba som beridare. Hon förväntade sig långa dagar och hårt arbete, men förväntningarna stämde inte med verkligheten. För Hippson berättar Clara om jobbet och de dåliga arbetsförhållandena som fick henne att ta beslutet att flytta hem igen.

14 okt

Köpa grovfoder – en viktig affär för både djur och plånbok

Hästen är anpassad för att äta gräs och grovfoder utgör därför basen i hästens foderstat. Det är av högsta vikt att du som djurägare vet vad du ger din häst för grovfoder. Allt kraftfoder kommer med en innehållsförteckning och näringsdeklaration så varför ska du inte ha det för ditt grovfoder? En grovfoderanalys är en prisvärd försäkring för att få kunskap om att hästen får i sig den näring den behöver och att fodret är av god kvalitet.