ANNONS:

Main article image

Nyheter

19 sep

King Edward tillbaka på tävlingsbanan

Ida Lindemann

Ida Lindemann

Efter misslyckandet i OS fick King Edward en paus. Nu är han tillbaka igen med Henrik von Eckermann i sadeln. De hoppade en felfri runda i 1,35-klassen under onsdagen i Green Valley Estate i Nederländerna. Kolla in klippet från rundan som Henrik delar:

Main article image

Evelin Lavén och Bratz dot com TL. Foto: Jennie Börs

Nyheter

18 sep

Om unghäst-VM i hoppning

Clara Wallin

Clara Wallin

Tolv svenska hästar och ryttare är i Belgien för att representera Sverige under unghäst-VM. Från onsdag till söndag ska de 5-, 6- och 7-åriga hästarna tävla om medaljerna. Se vilka hästar och ryttare som blivit utvalda att representera Sverige.

Main article image

Foto: Flyinge/ AdobeStock

Nyheter

19 sep

Hovslagarens oro - konsekvenserna av DIY-hovslageri

Clara Wallin

Clara Wallin

Att sko hästar är ett hantverk som kräver både kunskap, erfarenhet och en djup förståelse för hästens anatomi och biomekanik. Trots detta har det blivit allt vanligare att privatpersoner försöker sko sina egna hästar. Enligt hovslagaren Rebecca Giegold är det en farlig trend som kan leda till allvarliga konsekvenser. 

Main article image

Foto: Natalie Lindholm

Kunskap

18 sep

Träna hållbart med Sara Algotsson Ostholt

Natalie Lindholm

Natalie Lindholm

Långsiktig hållbar träning handlar om så mycket mer än underlaget du rider på. Sara har nördat ner sig i ämnet under en hel karriär och menar att hållbarhet börjar redan med unghästen. Det handlar om allt från att hitta rätt hovslagare till att själv sitta i balans. 

Main article image

Bussen på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Privat och Adobe Stock

Reportage

18 sep

Olustigt bussmöte: "Känsla att bussen försökte preja oss"

Jennie Börs

Jennie Börs

Plötsligt stod Tess Frimans medryttarhäst Sammy mitt i vägen. Han hade blivit skrämd av en buss som dessutom fortsatte köra mot ekipaget. Händelsen har gjort Tess såväl chockad som förundrad – och nu överväger hon att ta transporten till ridhuset i stället.