Main article image

Arkivfoto: Tomas Holcbecher

21 okt

For Killys hästskötare kan prisas på ryttargalan

Jennie Börs

Jennie Börs

jennie@hippson.se

I ett år har Josefine Carlsson arbetat som hästskötare åt Amanda Landeblads For Killy. Nu är hon en av tre nominerade till "Årets hästskötare".

21 okt

Ett smart designat stall

Annonsör

Annonsör

Oavsett om vi är professionella eller hobbyryttare, har vi alla drömt om vårt drömstall vid ett eller annat tillfälle. Det är dock avgörande att göra rätt val när man designar det: ett välplanerat stall är ett hållbart stall. Vilka är de väsentliga egenskaperna hos ett stall? Hur kan du optimera ditt stall samtidigt som det är estetiskt tilltalande och funktionell för dina hästar?

Main article image

Foto: Adobe Stock

21 okt

Webinar om hållbar avel för nordiska hästraser

Jennie Börs

Jennie Börs

jennie@hippson.se

Många äldre inhemska hästraser i de nordiska länderna bedöms vara hotade i olika grad. Nu bjuds ägare och uppfödare till dessa raser in till ett webinarium om ett forskningsprojekt som syftar till ett hållbart avelsarbete.

Main article image

Foto: Maren Gahrmaker Kalleberg

21 okt

Stort bildspel från världscupstarten i Oslo

Ida Lindemann

Ida Lindemann

ida@hippson.se

I helgen var det dags för säsongens första världscuphoppning under Oslo Horse Show. Det var en tuff bana där endast fyra ekipage tog sig till omhoppning. Kolla in det stora bildspelet från vår fotograf Maren Gahrmaker Kalleberg!

Main article image

Foto: Natalie Lindholm

21 okt

"Viktigt att domaren kan ge kritik utan att trycka ner"

Natalie Lindholm

Natalie Lindholm

Hon har utbildat hästar till svår dressyr, ridit Grand Prix och unghästchampionat och varit en populär tränare i många år. Lotta Jerhammar Cidheden trivs fortfarande på tävlingsbanan men nu dyker hon hellre upp som domare än ryttare.