21 okt

Ebba Danielsson trippel 1,40-segrare: "En snabb häst"

Jennie Börs

Jennie Börs

jennie@hippson.se

Med T-Gavoli Z var Ebba Danielsson oslagbar vid de trestjärniga klasserna i danska Herning. Under helgens tre starter blev det inte mindre än tre vinster.

21 okt

Podden som sätter hästvälfärd i centrum

Annonsör

Annonsör

Höstens nya hästpodd ”För hästens bästa” fokuserar på aktuella frågeställningar kring hästvälfärd. Utifrån olika perspektiv belyser inbjudna experter ämnet i utforskande samtal med programledarna Frida Petters och Magdalena Åkerfeldt.

Main article image

Arkivfoto: Tomas Holcbecher

21 okt

For Killys hästskötare kan prisas på ryttargalan

Jennie Börs

Jennie Börs

jennie@hippson.se

I ett år har Josefine Carlsson arbetat som hästskötare åt Amanda Landeblads For Killy. Nu är hon en av tre nominerade till "Årets hästskötare".

21 okt

Ett smart designat stall

Annonsör

Annonsör

Oavsett om vi är professionella eller hobbyryttare, har vi alla drömt om vårt drömstall vid ett eller annat tillfälle. Det är dock avgörande att göra rätt val när man designar det: ett välplanerat stall är ett hållbart stall. Vilka är de väsentliga egenskaperna hos ett stall? Hur kan du optimera ditt stall samtidigt som det är estetiskt tilltalande och funktionell för dina hästar?

Main article image

Foto: Adobe Stock

21 okt

Webinar om hållbar avel för nordiska hästraser

Jennie Börs

Jennie Börs

jennie@hippson.se

Många äldre inhemska hästraser i de nordiska länderna bedöms vara hotade i olika grad. Nu bjuds ägare och uppfödare till dessa raser in till ett webinarium om ett forskningsprojekt som syftar till ett hållbart avelsarbete.