21 aug 2016

Forskningskollen: Mjältbrand – något nytt för hästägare att oroa sig för?

Då en tjur dog på bete den 7 juli i år var det startskottet för ett med svenska mått mätt stort utbrott av den ovanliga sjukdomen mjältbrand. Ett tiotal idisslare och en häst från sex besättningar i området har dött, en död älg som hittats i samma område visade sig också bära på smittan.

Main article image

<i>I Hongkong hade OS-stallarna rejäla fläktar.</i>

7 aug 2016

OS driver på hästforskningen: Ny kunskap om vatten-, värme- och saltbalans

Nu riktas ridsportens ögon mot Rio, där ett par hundra av världens bästa ekipage är på plats. För en gångs skull lyser sponsorernas namn med sin frånvaro, men den uppmärksamhet ett olympiskt spel innebär genererar ändå pengar. Inte minst kan det vara ett tillfälle för forskare att få fördjupa sig i frågeställningar som aktualiseras i och med spelen.

30 jul 2016

Nytt nummer av Hippson

Mer än halva 2016 har gått och Hippsons fjärde nummer för året är här. Det är i vanlig ordning en fullspäckad tidning, där vi träffar det nyblivna föräldraparet Arnold Assarsson och Elin Jansson, temadelen ägnas åt om och varför kandar behövs och i "Dokument" ställer vi oss frågan vad ryttar-OS egentligen kostar. Givetvis är utgåvan dessutom full av tips och övningar i den populära avdelningen "Guiden".

22 jul 2016

Forskningskollen: Att rotera betet kan vara lösningen

Det finns flera sätt att sköta om sina beteshagar och det kan finnas stora vinster i att göra en ordentlig plan för hela säsongen. Forskningen pekar på flera fördelar med så kallad rotationsbetning, men vilket du väljer kan bero på vilken typ av hästar du har.