ANNONS:

Main article image

I en av de stora hagarna hos Elin Lilja träffade vi mamman Sagarmatha och fölet Tesla.

Reportage

28 maj

Här driver Elin ett ”Hilton för dräktiga ston”

Ida Lindemann

Ida Lindemann

Bakom sin mamma tittar några nyfikna ögon fram. Sakta smyger det en vecka gamla fölet sig fram för att hälsa. Till Elin Lilja kommer gamla tävlingsston som fått en ny uppgift i livet – att bli mamma.

Main article image

Kunskap

28 maj

»Man måste ha ögon i nacken«

Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström Arman

När man visar unghästar och föl måste uppmärksamheten hela tiden vara på hästen. Det vet Niklas Samuelsson, som varit med vid fölauktionerna på Flyinge sedan start.

Main article image

Foto: Arnd Bronkhorst

Hippson Lifestyle

27 maj

Jan Brink om Briar: "Det var en häst som var före sin tid"

Olivia Andersson Hjelm

Olivia Andersson Hjelm

Jan Brink och Briar hade en lång tävlingskarriär tillsammans. Under flera år deltog ekipaget i alla världscupfinaler och var världsetta 2005. Briar var även verksam som avelshingst med flera framgångsrika avkommor.

Main article image

Den säkraste platsen i laget – Henrik von Eckermann med antingen Illiana som var del av EM-guldet förra året eller King Edward. Arkivfoto: Ida Lindemann och Petter Arvidson/Bildbyrån

Nyheter

27 maj

Maria Gretzer: ”De blir jagade, och det är motiverande att vara jagad”

Ida Lindemann

Ida Lindemann

Uttagningen till OS närmar sig och Maria Gretzer ser fram emot spänningen. Så klart har Sverige guldchans – men hur länge kan segertåget fortsätta?
– Det blir jättetufft, för det är verkligen bra konkurrens. Men saker och ting blir nästan alltid bättre när man verkligen får konkurrera om det.

Main article image

Se när ponnyerna släpps på det stora sommarbetet. Skärmavbilder från Instagram

Nyheter

27 maj

När ponnyerna släpps på bete är sommaren här

Ida Lindemann

Ida Lindemann

Att ridskoleponnyerna på Ågesta gård får släppas på sommarbete kopplar många till sommarkänslor. Även i år fick de sträcka ut benen inför ett publikrekord på flera hundra gäster.
– Den största fördelen är att det märks att de trivs, de blir väldigt harmoniska, säger Kristian von Krusenstierna.