Paradressyr – bakom kulisserna

Ett perfektionskaos är en till synes motsägelsefull situation där strävan efter perfektion och precision kolliderar med kaotiska eller oförutsägbara händelser.
Vilket många gånger resulterar i en blandning av ordning och oordning, skönhet och galenskap på samma gång.

Tänk dig till exempel en välplanerad och perfekt organiserad festmiddag där varje detalj är noga genomtänkt: elegant dukning, fina porslin, perfekt placerade dekorationer och en fantastisk meny.
Allt är i perfekt ordning och precision tills kaoset plötsligt slår till.
En olycklig sammanblandning av rätter avslöjar sig, ett ljudligt brak från köket och en av gästerna råkar spilla rödvin på den perfekta duken.
Samtidigt som allt verkar vara i totalt kaos, kan det också skapa ett ögonblick av skönhet och gemenskap när människor skrattar åt situationen och delar en upplevelse som är minnesvärd på ett helt annat sätt än den ursprungligen planerades.

På en annan nivå kan ett perfektionskaos manifestera sig i till exempel en konstnärs ateljé där varenda penseldrag är noga planerat och varje färgsammansättning är väl genomtänkt.
Mitt i denna sökta perfektion kan konstnären plötsligt bestämma sig för att kasta färg på duken impulsivt eller kanske tappa en pensel som gör ett oväntat, men ändå konstnärligt vackert avtryck.
Det skapar en spännande kollision mellan det strävande efter perfektion och det oväntade kaoset som kan ge en djupare dimension till konstverket.

Dressyren, den sofistikerade grenen inom ridsporten - känd för sin precision, elegans och konstnärliga utföranden. 
Men bortom den graciöst stilrena atmosfär och ibland det strama ansiktsuttrycket under en tävling så finns även en värld av humor, skratt och oväntade händelser. 
Att se dressyrekipage utföra ett perfekt utfört mönster är som balett tillsammans med häst. Men bakom kulisserna finns en rad episka proportioner där häst och ryttare stundtals kan ha helt motsatta åsikter om vilken väg de ska ta!

Det är som att hästen plötsligt bestämmer sig för att gå från att vara en följsam partner till att göra en imitation av en giraff som är i full färd med att imponera på publiken.

"Hemliga" språket...
Svansens språk. Svansen som säger allt! Eller kanske inte allt, men en hel del. 
Medan rätt svansföring kan uppvisa intrycket av harmoni och fritt från störande insekter, kan en plötslig "svans- whiplash" likna en hästversion av en argumenterande tonåring som av olika orsaker säger "jag gör det här bara för att jag måste, inte för att jag vill". 

Kostymdilemmat!
För ryttarens del kan det i vissa fall vara sånär på en kamp att hålla sina vita ridbyxor rena - en balansakt mellan att imponera på domarna och undvika fläckar från det senaste intaget av en bit choklad och en kopp kaffe på stående fot till hästens impulsiva beslut att göra en snabbt utförd markering..... 
Själv har jag en förmåga att alltid verkligen ALLTID smutsa ned mina vira ridbyxor. Medans mina medekipage på banan skiner i kapp med solen, så skulle det vara fullt möjligt att ta analys på både det ena o det andra från ovansidan av mina lår. 
Vid försöket med mjukisbyxor  ovanpå den rena vita ridbyxorna så lyckades mjukisbyxorna att färga av sig. Det mest troliga för rena vita ridbyxor att byta om in i det sista. Men inte ens då lyckas jag med att hålla dem rena... SUCK. 

The Poker Face
Domarna är experter på att hålla ett sk. "poker face" när de bedömer, och vi kan bara spekulera i vad de egentligen tänker när de ser en häst göra en oplanerad piruett mitt i en planerad graciös ökad trav....
Eller när jag och min ena grabb samlar galoppen, vänder in på diagonalen i SAMLAD galopp, ska mjukt göra en graciös övergång till trav vid passerandet av medellinjen för att sedan mjukt och svävande dansa in i det nya varvet av samlad galopp, alltså vad händer då. Jo mina ben som är som de är, kraftlösa, känsellösa, dinglar likt honky tonk intill hans välsvarade kropp.... jo så dansar vi in i en kraftfull galoppiruett. Det visar sig att där vår mjuka övergång ligger gör man i de enormt svåra programmen en galoppiruett. Och klok som min lilla häst är så hjälper han sin homosapiens på ryggen eftersom att denne (läs jag) har fullt upp med att hitta tillbaka i honky tonk takten. Just denna eskapad har faktiskt hänt mer än en ggn. 
Det är en salig blandning av känslostorm där och då. 
Första gången det hände så var det en WOWkänsla för att få äran att uppleva denna enormt vackra rörelse ihop med den jag älskar. Så vad gör jag.. "spechless" fortsätter avnjuta det han påbörjat... Inte lätt att lära om en otroligt rutinerad häst att bli parahäst. Men vi börjar att ta oss igenom det. Så nu med facit i handen så kan jag med ett leende se tillbaka på hur vi kommunicerat, trott att vi förstått varann, gjort det bästa vi trott för stunden osv. 

I slutändan är dressyren en konstform som förenar elegans och precision med en god dos humor och oväntade händelser, 
Det är en värld där perfektion möter det oväntade och där både häst och ryttare är hjältar i sina egna respektive roller. 

Sammanfattningsvis är ett perfektionskaos en situation där strävan efter precision och ordning möter det oförutsägbara och kaotiska, och i den kontrasten skapas en unik och minnesvärd upplevelse som kanske inte var planerad, men ändå har sin egen form av skönhet och charm. Det är en påminnelse om att även i de mest välplanerade situationerna kan det oväntade och kaotiska göra sitt intåg och ibland skapa något ännu vackrare än det som var tänkt att vara perfekt.

Så nästa gång du ser en dressyrtävling, kom ihåg att det är mycket jobb bakom det du ser som precision och elegans. Det är en show fylld med oväntade, roliga ögonblick. 
Man vet aldrig när hästen får ett infall av tesla i buskarna, eller aldrig NÅGONSIN gått igenom en vattenpöl förutom i hagen där man kan fullkomligt bada i skiten....

Men vi gör detta med kärlek, vi gör det tillsammans med de vi älskar mest av allt!

Med detta sagt... Nu ska det byggas en kür för mina båda hästar!
Våra kürer innehåller perfektion, precision och ordning möter det oförutsägbara och allt skapat i ett flöde ackompanjerat till ljuv musik :-)
Förbundsträning med Gunilla Byström 2022 Marie och Dalgaads Dux
Foto: Privat - Förbundsträning med Gunilla Byström 2022 Marie och Dalgaards Dux

Kram!

 


Läst 4937 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
06
2024

Först vill jag tacka för all respons på mitt föregående inlägg 🙏  

Jag tror och hoppas att SvRF och alla runt om skyndsamt arbetar för fullt med att ta sitt ansvar med utredning och handlingsplan för att öka hästens välbefinnande. 

Det finns en del artiklar på nätet att läsa gällande SvRF. Ingen nämnd - ingen glömd men googla så finns det säkert massor.

Det är fruktansvärda bilder som media uppvisar, amputerad tunga… rollkur… piskslag.. nedbrutna hästar. 
Det är vidrigt att någon ens kan komma på tanken att begå något sådant. 

Nyttiga tips:

Anmälan vid djurmisshandel - Polisen

Ridsportförbundet
Här finns allt från värdegrund till en blankett till det juridiska utskottet och ex:
Riksidrottsförbundets visselblåsarfunktion

Idag är det enligt mig isande kallt 🥶 över hela landet, kom ihåg att värma er och pälsklingarna ❤️

Mina hästar får promenera istället för att tränas när det är så här kallt, sist jag såg SMHI så ska det inom några dagar skilja 20 grader ute! 

kram på er! 


Läst 5302 ggr Kommentarer Kommentera

Jag blir uppriktigt orolig o ledsen när jag ser hur ridsporten fullkomligt dissikeras av olika negativa infallsvinklar.
Hästmänniskor riskerar att hängas ut för offentlig beskådning pga ögonblicksbilder eller i vissa fall rena rama spekulationer.

Vad är det som händer med ridsporten?
Det finns rötägg som jag hoppas får sitt förtjänta straff men dressyrdomare som går ut med att avgå som domare och namn läggs ut i grupper i kanske rena gissningar.

Jag menar absolut inte att rättfärdiga rötäggs handlingar.
Men jag uppmanar oss alla att tänkta till innan vi spekulerar i namn på rötäggen.

Ja, det är mänskligt att spekulera …
Ja, det är ju i vissa fall ”bara” spekulationer …
Men tänk er själva om ni eller någon som av olika anledningar står er nära hängs ut OCH på felaktiga anledningar….

Jag vill knappt själv lägga ut bilder eller filmer på mina älsklingar i risk att någon screenar minsta lilla microsekund av något som kan uppfattas negativt på något sätt.

Ska vi börja granska alla discipliners bett med? Ex i hoppningen där det är betydligt mer tillåtande i antalet än i övriga discipliner…  
Jag välkomnar en översyn av regler för lika rättigheter för hästens välbefinnande - men vi kan väl kanske låta saker o ting ha sin egen process?

Jag har också vart missnöjd med poängbedömningen o sett att ihoptryckt häst får högre poäng kanske pga bensprattel. 
Det finns sätt att överklaga på, att överklaga är inte att sprida ut det med bilder etc. 

Jag har också spekulerat och tänkt massor på vad vem varför rollkur osv men nu upplever jag att de Snöbollar som är i rullning rullar fortare och blir större och större från mun till mun.

Vargen kommer ropar alla men vart är vargen?!?!
Har ni råkat ut för någon övergrepp av olika slag - anmäl på rätt sätt.
Använd visselblåsarfunktionen eller Arbetsmiljöverket eller länsstyrelsen eller polisen - eller vad vet jag…

Förlåt mitt känslouttryck - menar inte att anklaga men jag tror att det börjar bli dax att vi tillsammans hjälps åt att vända ridsporten tillbaks in i våra hjärtan.

Det finns många otroligt duktiga ryttare som jag tycker vi ska lyfta fram istället. Men vi ska också vara medvetna att du för varje åsikt finns det en löpeld av åsikter som kommer med på köpet. 
Har vi drabbats av allvarlig Tyckomani? 

isåfall har jag en släng av tyckomani idag! För jag tycker en himla massa, jag både tycker inte och tycker. 
jag tycker med bestämdhet att…

Vi borde ha en sak gemensamt - kärleken och drivkraften till hästarna 🙏❤️❤️❤️❤️

Nu är FEi, ridsportförbundet o media i fullgång med storstädning men kan vi då hjälpas åt att skapa en social glädje istället? 

Media skriver inlägg och artiklar men kan vi inte hjälpas åt att återskapa glädjen på ex Facebook? 

Upprepar: jag står inte bakom de rötägg som förtjänar sitt straff flera ggr om. 


kram på er i kylan? 


Läst 7870 ggr Kommentarer Kommentera

Under julen har jag tagit ett steg tillbaka - läst en hel del, reflekterat och visualiserat min egen kropp hållning och effekt i sadeln. OCH på båda mina hästar!

Och det har varit en ren lyx att läsa så inspirerande artiklar av:

  • Därför sitter det i sitsen av Malle Kivikas Ankarcrona, läs den fantastiska artikeln om Bruno Degreef.
  • Och vägen till perfekt sits med Bitte Vogeltius skriven av Annika Grundberg

Jag har i detta inlägg direkt lånat citat och inspiration från deras artiklar som finns att läsa här på Hippson!

  1. Jag får utgå från det ”material” jag har, dvs mina bästa vänner hästarna.

Dux har ett otroligt brett  rörelsemekaniker och är mycket svår att sitta på. Han är lugn, tålmodig och en intelligent Gentleman. Men han kan testa gränserna likt en tonåring!

Sadel: Equiline Contest

Romeo är en utmaning i humöret och är enormt stort o kraftfull men har ett mer markbundet rörelsemönster - vilket i vissa fall är enklare.

Sadel: Prestige D2 KZero

  1. Sen får jag utgå från mina förutsättningar- vad har jag i ryggsäck som jag kan eller inte kan påverka. Obs, dessa två ger varsitt vägskäl som behöver planeras!

Jag försöker att fokusera på  min egen sits och hållning dvs  kroppsmedvetenhet.

Jag läser mycket om centraliserad ridning och får hjälp med att visualisering av ridningen.

Medicinska kortet avgör vilka hjälpmedel som jag tillåts använda förutom de generella.

I artikeln: Sitt rätt upp och ner, så att du kan vara följsam, så ökar du dina möjligheter till en bättre ritt och högre procent.

Jag försöker att sitta så rakt som möjligt, det är mycket svårt med att hålla balansen då min kropp är i olika delar.
Jag får växla mellan att sitta ned och rida lätt.
Det är även här två olika vägskäl jag behöver ha planer för.

Båda är påfrestande och skadligt för mig.

Men jag försöker att rida lätt så mkt kroppen klarar, detta för att avlasta mina hästars ryggar.

Så här tänker jag in mig själv i det jag har läst och reflekterat av i artikeln där Annika Grundberg intervjuer Bitte Vogelius.

”Hur närmar man sig den perfekta sitsen och känslan”

  • Bitte: Att ha korrekt rörelse i bröstkorg och höft.
    Höftskadorna på mig är ett direkt hinder. Denna del av min kropp är rejält trasig på insidan.
    Jag har under alla år lärt mig att bita ihop. Dels är jag uppfostrad så, Jante- och Lutherlagen.. men så har det också vart och är en ren överlevnadsstrategi.

Mina förutsättningar:

  • Bröstryggen är det område som stelnar till hos alla människor med åren skrev Bitte, men för mig är det de musklerna i bröstryggen de som till stor del bär upp min stabilitet. Dock är det tidsbegränsat pga muskelatrofin. Och nedsättning går sakta nedåt. Eller ökar beroende på hur man vill se de, hmm ja det blir en försämring för mig iaf.

När man har lärt sig att »tala med sin fot«, kan hitta stortåleden samt fått huvudets position rätt är man en bra bit på väg.

  • Jag hamnar på tå i stigbygeln och får ha snoddar eller magnetiska stigbyglar som medicinska hjälpmedel.
  • Underkroppen tappar känseln vid kraftig ansträngning och det gör att underkroppen blir ”tom”, känselbortfallet är verkligen tung 😔

För att få ett starkt säte måste man ha starka muskler i magen och på ryggens framsida.

  • Jag har muskelatrofi så mina muskler kickar inte igen som de ska.
  • Alla omfattande operationer och bortfall innefattar att jag har organ i mellandelen av min kropp, de flesta ligament/muskler o annat såsom nerv är borta eller skadat.

När ryggen kan hållas i en neutral position under ridning är sätet starkt.

  • jag som saknar stabilt säte fokuserar på att hålla ryggen rak, känner hur snöret drar mig uppåt ⬆️ genom huvudet.
  • Jag är inte så kvick och inte kraftfull i min sits och dess effekt av den. Det är en utmaning och nästan omöjligt för mig att komma till avspänning.

Det som skiljer en toppidrottare från

Vad är det vanligaste »felet« som ryttare gör?

  • Det är dels att mina axlar roterar framåt.
  • Jag har stela höftleder och höftböjarmuskeln och SI lederna har blivit kroniskt inflammerade

De här två av tre skapar en mosaik av problem för ryttaren som inte går att rätta till i sadeln enligt Bitte Vogelius artikeln.

  • En av mina andra utmaningar pga nedsattheten är att överarmen hamnar före eller efter lodlinjen.
    Det gör att jag hamnar i obalans och i vanliga fall med funktion i benen framkommer en spänning.
    I sadel tappar mina ben kraft och känsel. De hänger och fladdrar likt ”sillar”.
  • Det gäller att hamna i lod med sin torso. Vilket också pga muskelatrofi är mkt svårt. Med över 30% försämring så blir det ännu mer kraftlöst. Vilket innebär att händer checkar ut av sig själv på olika sätt, och konsekvens blir att tyglarna går inte att grepp och då glider de ut händerna och stödet mellan mig och min häst förloras/glappas.

Jag kan VERKLIGEN rekommendera er att läsa Hippsons artikel om Bitte Vogelius arbete med ryttarens fysiologi.

Jag läser den om och om igen, reflekterar utifrån vart jag är för stunden men också vart mål och delmål är.

Kram på er!


Läst 7736 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
01
2024

Gott Slut på 2023 och ett riktigt Gott Nytt År 2024!

Vad vill Du ta med dig in i 2024?
- jag tar med mig all kärlek till min familj, family is not in the blood, its in the ❤️! 

Jag skulle ha berättat om vårat år men jag tar det i nästa inlägg.

När jag öppnade Hippsons hemsida idag så möts jag av en för mig helt ny reklam!
Vid första ögonkastet tilltalande - mänskligt då vi väljer och selekterar med ett ögonblick, är helt mänskligt! 
Jag börjar skumläsa… också helt mänskligt då vi många gånger är naturligt nyfikna…. Hmmm 🤔 intressant tänkte jag. Vad är det för reklam då? 
Jo det är för ett helt nytt foder märke på marknaden: Equitaste

Jag registrerade mig och fick en rabattkod! 

’Välkommen att göra som många andra, våga prova vårat nya EquiTaste Super Premium foder och lämna gärna dina synpunkter till oss på info@equitaste.com eller vår blogg efter någon månad, vi är helt övertygade om att även du och framför allt din häst kommer att bli mer än Super nöjd!’

jag tar en bloggfika nu och ska läsa lite om fodret! 
Det viktigaste är alltid ett bra grovfoder och fri tillgång till färskt vatten

skriver mer  🔜 


Läst 7033 ggr Kommentarer Kommentera

Tack alla fina Ni för gratulationerna på min födelsedag 🎁 

Mitt i tårtfixande så knackade Tomtenissorna på dörren 🥹❤️🥰 Jag fullkomligt dööööör av söthetschocken!!
För er som är nyfikna på dessa söta nissor så är de jätteduktiga ryttarinnor o inte bara nissor till jul!
Instagram: Teambjorkgarden

Alva har Teddy o Noddy också som jag tidigare tränade. Nu är Räserdonnan Diana ute på banorna med tjejerna och de fullkomligt briljerar!



Foto: Privat Marie Karlberg,Nissan Agnes på Dianas rygg och Nissan Alva 

Tack Team Björkgården för att ni lyfte in julkänslan för mig ❤️🥰


Läst 7055 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
21
2023

Känns skönt att hästarna trivs inne nu när Pia knackar på dörren. Ja stormen Pia alltså.

Idag fick jag besked om att el-rullstol är på G!!! 
Så himla tacksam att jag får hjälp när kroppen ger upp! 

Julen nalkas och Tomten är snart här! Året är snart tillända … Min målbild börjar klarna inför 2024, och det är fantastiskt vilka fina människor jag har runt omkring. 

2024 blir min egen satsning. Jag kommer att stå på egna ben (eller hjul…) kämpa med glidande tyglar och känsellösa ben och växa tillsammans än mer med mina fina grabbar. Dux och jag kommer iväg på vårat 3:e SM, sen ska vi göra nåt annat skoj ni får veta längre fram 😉

Kommunen- arbetsterapeut-fysioterapeut helt galet vad ni gör allt för att underlätta och stödja mig för att min kropp ska hålla längre. Tack 🙏 

Snart är jag långledig 🤩 ska bli fantastiskt mysigt😍


Kram på er! 


Läst 4602 ggr Kommentarer Kommentera

Nominerad i kategorin Årets Häst på Ridsportgalan i Västmanland - Dalgaards Dux

2016 - Nominerades jag till Årets Prestation på Södermanlands Ridsportgala
2017 - Tilldelades jag priset för Årets Prestation på Västmanlands Ridsportgala
2022-01-22 Klassificerades jag till pararyttare
2022 - Mönstrade Svenska Paradressyrlandslaget
2022 - SM Paradressyr, tyvärr gick älskling inte igenom vet check så vi fick åka hem. Jag hade möjlighet att byta till Romeo men han var mentalt inte redo. 
2023 - Mönstrade in i Svenska paradressyrlandslagets utvecklingsgrupp under 2023. 
2023 - SM Paradressyr Totalt 4:a
Kvaltävling 1: 2 plats
Kvaltävling 2: 5 plats
Deltävling 3: 3 plats 
2023 - Debut MSV B1 med upprepade segrar samt personbästa på över 70 % 
2023 - Kür redo
2023 - Redo att klassificeras internationellt!

2024 - SM och tävla internationellt!

Så fantastiskt roligt värmande och glädjande att en av männen i mitt liv får äran att stå i centrum!
Han förtjänar alla medaljer i världen för hans trofasta kärlek och omtanke till sin människa. 
Dux har gått från GP häst med piffande o puffande o 15 byten i varje o galoppiruetter och pompa o ståt till att nu vara en äkta gentleman och är benen jag själv inte förmår att ha. 
Nu har hans lilla människa bristande balans, avsaknad corestabilitet, sladdriga känsellösa ben.... 

Dux är en one in a million häst och jag får nypa mig i armen efter varje ggn på hans rygg. 
Ger mig energin i mitt liv, han förser min frusna kropp med värme.
Och han älskar mig för den jag är. Han gör det han gör för mig för att han älskar mig och vi älskar det vi gör tillsammans. 

Denna helg ska han rullvänjas! ELler vi ska rullvänjas tillsammans. 
Bild kommer, muppis Råmis han var totalt obrydd om rullis! Och jag är säker på att Dux inte heller kommer att bry sig. 
Men han ska också få tid att vänja sig. 

Rullis kanske du tänker...? Jupp en av mina totalt blivande 2 rullstolar. Rullis är crossen som håller lite ruffare tag. Och i slutet på januari så ska sportmodellen provas ut. 
Men vad dååååå jag ser ju dig gå kanske du tänker nu.... Jupp stämmer! Jag kan faktiskt gå. Jag kan inte gå fort eller springa. Finns saker jag inte ska göra eller rent av undvika. 
Allt handlar om att sjukvården sagt stopp o belägg - du måste hushålla dina resurser då de inte byggs upp utan bryts ned. Och emellanåt så tappar ben känslen så jag inte ens känner när kissen Tiger ligger på benen i mitt knä. 
Det är den korta delen jag just nu är redo att gå ut med. 

Livet blir inte alltid som planerat eller som man vill - men då får man göra så gott man kan utifrån sina egna förutsättningar. 

Kram på Er!


Läst 5652 ggr Kommentarer Kommentera

Foto: Marie Karlberg, Jumjum 32 år snart 33 år ung

Jumjum 

F-91

VÄRLDENS snällaste shettis!
Finns inte en endaste cell av ondo i den mäktiga 85 cm höga herre! 
32 år idag men om några veckor så blir han 33 år!!! 
Så himla underbart! Jumjum är stallets konung, när han får komma ut på promenad så blir hela gänget helt tossiga! Annars så chilla Dux han får nippran på vad hans bästis ska på för äventyr.. 
Jag önskar att alla mina pälsklingar skulle få leva för evigt.

Men livet är inte rättvist ~ jag lurade döden 2 ggr.
Grät och trodde inte att jag skulle få uppleva mina barns första skolavslutningar, först tandlösa gluggen och pengen från tand-fe. 

Igår ringde arbetsterapeut och min sportrullis är klar och vi ska till Västerås för inställningar! 
Ska bli spännande, men samtidigt är det en ny del av mitt liv som jag måste bli trygg i. 
Jag kom tyvärr inte iväg till Den inbokade klassificeringen i Holland. Nu vet jag att svaret från FEI kan komma väääääldigt snabbt inpå. Tyvärr var det inte möjligt att komma loss från arbetet så jag får ta klassificering vid kommande tillfälle. Och nu vet jag att det kan komma svar bara dagarna innan klassning. 
Men jag har ingen brådska heller.
Klart jag vill och ska ut internationellt men det ska inte hafsas iväg bara för att. 

Sitter nu och går igenom min målplan för 2023 som Förbundet ville ha och vi har nått den med råge!
så stolt över vår resa och utveckling detta år! 

Målplan för 2024 är i stora penseldrag klar. Jag har några viktiga checkpoints som ska säkerställas innan jag kan strukturera den helt. 

Status kropp: 😣🤬😤😡
Jupp jupp du läste rätt. Livet är en utmaning just nu - men tror och intalar mig att jag växer av motgångar.
Nu är det snart mildgrader och jag är långledig över jul och nyår så då ska båda killarna igång efter vila. 
Och nu har jag äntligen ett inledande samarbete med en av mina förebilder som ska stötta mig i deras träning. Mer om det får ni veta längre fram... 
Inte för att de ska gå höga klasser utan för att de ska få möjlighet att träna upp sina kroppar på bästa sätt, hålla länge, och jag kan och vet till 100% att mina killar får bästa mjuka tänkbara ridning som anpassas efter mina funktionsnedsättningar.

Kram på er! 

Psssssst....... fredag så ska ni få veta en nyhet!!!!!


Läst 4871 ggr Kommentarer Kommentera

Det har hänt en hel i min tillvaro där livet kommer emellan och då får hästarna passa på att njuta av snön och bara va häst.

Sakta men säkert växer julpynt fram både hemma och hos hästarna men också en del av mitt nya liv.

En tuff resa hit men nu är den här!  En skräckblandad känsla men först ut var Romeo och bilden är från hans första möte - cool kille!

Ett underbart hjälpmedel för att bespara min kropp och tack arbetsterapeuten för att du övertalade mig att våga ta hjälp.

Jag är van att le o se glad ut - bit ihop bara - livet blir inte alltid som man vill men då får man göra det till det bästa med hjälp kärleken till djuren




Läst 4536 ggr Kommentarer Kommentera

Här hittar du alla våra husbloggare


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.